25 april 16:10, Skadegörelse, Malmö

Sofielund. Ett flertal fordon har bland annat lackskador, efter att en man setts göra våld på dessa.

Polisens regionledningscentral tar emot samtal om att flera bilar har skador från skadegörelse på Klaragatan. Polis skickas till adressen.

En gärningsman hade av vittnen setts slå på och repa lacken på ett flertal fordon. Vittnen kunde anvisa i vilken riktning gärningsmannen avvikit och cirka tio minuter senare greps en man i 50-årsåldern i närområdet misstänkt för skadegörelse.

Det är i nuläget inte känt om gripen person kan misstänkas för tidigare inträffade skadegörelse på fordon i Malmö men det kommer att utredas.

I skrivande stund finns det tolv målsägande och därmed lika många konstaterat skadade fordon. Skadegörelsen har skett på parkerade fordon längs med Klaragatan och Osbygatan. Skadorna på fordonen rör sig om repad lack och sönderslagna ytterbackspeglar.

Det är möjligt att det finns ytterligare skadade fordon och ägare till dessa ombeds i sådant fall kontakta Polisens kontaktcenter på telefonnummer 114 14 för upprättande av anmälan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen