25 april 20:57, Trafikbrott, Uppsala

Efter ett förföljande får polisen stopp på en personbil och föraren blir misstänkt för flera brott.

En patrull som befinner sig på E4 i närheten av avfarten mot Storvreta observerar att en bilförare bryter mot en trafikregel och signalerar till föraren att stanna. Istället ökar föraren farten och försöker köra från patrullen.
Ett förföljande uppstår och pågår i hastigheter upp mot 200 km/h norrut till avfarten mot Älvkarleby.
Där har något fel uppstått på den förföljda bilen och det har börjat slå gnistor om den. Föraren tar avfarten och hastigheten sätts ner kraftigt vilket ger patrullen möjlighet att genomföra en lättare prejning. Prejningen gör att hastigheten går ner ytterligare och bilföraren väljer då att stanna.
Bilföraren är en man i 40-årsåldern med en kvinna i samma ålder som passagerare.
Båda två grips.
Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning (han saknar körkort), rattfylleri och ringa narkotikabrott.
Föraren bär kniv och i bilen hittas en dator som är anmäld stulen vilket leder till misstankar om brott mot knivlagen och häleri.
Även kvinna blir misstänkt för brott mot knivlagen och häleri. Båda två har anhållits av åklagare.Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen