26 april 08:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat närmare 100 ärenden mellan kl 22 och 07. Tre personer har gripits och 22 har omhändertagits på grund av berusning, narkotikapåverkan, psykisk ohälsa, eller störande av allmän ordning. Polisen har haft en hektisk natt, vilket inte är ovanligt en lönehelg.

22.20 Polisen fick larm om bråk vid fotbollsarenan i Kallerstad. Eventuellt skulle någon ha hotat med ett skjutvapenliknande föremål. Flera polispatruller larmades till platsen. Två män som sprang från platsen fångades upp av polis vid rondellen mot Torvinge. Ärendet slutade med att dessa två greps, misstänkta för narkotikabrott, grovt olaga hot och vapenbrott. Båda männen, som är i 25-årsåldern, anhölls av åklagare under natten. Ingen ska ha kommit till fysisk skada i händelsen.

23.49 Polisen fick larm från vittnen om att en man hade misshandlat en kvinna i Ljura, Norrköping. Det hade skett utomhus och parterna hade sedan gått åt olika håll. Polisen fick tag i den misstänkte mannen i närheten. Han greps, misstänkt för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Vid kl 07.45 var mannen fortfarande gripen, ej hörd. Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll och dokumentation av sina skador. Hon ska inte ha varit allvarligt skadad fysiskt. Mannen är i 35-årsåldern och kvinnan i 30-årsåldern.

02.58 Det kom larm om en brinnande bil på Sågvägen i Boxholm. Räddningstjänsten åkte dit och släckte. Polis kom dit, och misstänkte att branden var anlagd. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen