26 april 08:11, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat närmare 90 ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits, se notis nedan, och fem har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, etc.

01.47 Polisen fick samtal om att en man hade stulit en hjullastare från en gård utanför Habo. Mannen hade sedan kört in i en fastighet på gården, och kört vidare mot Habo. Där ska han ha vält en bil som stod på en parkering. Polisen larmade ut många patruller för att få stopp på mannen.
Strax efter 02 fick polisen samtal om att en man hade tvingat till sig en personbil genom hot. Det visade sig att hjullastaren strax före hade kraschats in i ett garage på Hantverkaregatan.
Den stulna bilen kördes på länsväg 195 mot Jönköping i hög hastighet. 02.34 hade polisen fått stopp på mannen, nära Mariebo, efter att ha använt spikmatta.
Mannen, som är i 35-årsåldern, greps. Han är bland annat misstänkt för försök till mord, grovt rån, grov skadegörelse, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, m.m. Inga personskador ska ha kommit till polisens kännedom, men stora materiella skador. Polisen arbetar fortsatt med att få klarhet i alla detaljer i ärendet.

I övrigt har polisen hanterat flera bråk och larm om misshandel, som inte har slutat med gripande eller att någon skulle vara allvarligt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen