26 april 09:49, Bedrägeri, Eskilstuna

Äldre kvinna utsatt för bedrägeriförsök.

Polisen har under morgonen fått samtal från en kvinna i 90-årsåldern i området Slagsta i Eskilstuna, som misstänker att hon kan ha lurats på pengar. Polis åkte till kvinnan för förhör.

Under lördagskvällen vid 18-19-tiden ska en man ha ringt på dörren och sagt sig komma från fastighetsbolaget och att han skulle byta ut kvinnans brandvarnare.

Han skulle ha betalt med bankkort och hade någon form av kortläsare. Efter att ha läst av kortet skulle han gå ut och hämta en ny brandvarnare, men återkom aldrig. Efter en stund anade kvinnan oråd och spärrade sitt kort. Hon har ännu inte kunnat kontrollera om några pengar har försvunnit från kontot.

Polisen vill varna för att fler bedrägeriförsök av denna typ kan ske, eller med liknande eller annan metod. Läs mer i länken hur man kan skydda sig från bedrägerier.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen