Uppdaterad 26 april 21:20

26 april 21:00, Sammanfattning kväll, Jämtlands län

Ett urval av kvällens händelser.

12:43 Rattfylleri - Åre
En personbil stoppades av en polispatrull och föraren blåste positivt och misstänktes för rattfylleri. Föraren fick följa med till polisstationen för provtagning samt förhör och en polisanmälan upprättades.

15:40 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

15:44 Rattfylleri - Frösö, Östersund
En polispatrull stoppade en personbil och föraren misstänktes för drograttfylleri. Föraren fick följa med till polisstationen för provtagning samt förrhör. En polisanmälan upprättades gällande drograttfylleri samt en utfärdad ordningsbot skrevs gällande hastighetsöverträdelse samt bilbältesförseelse.

16:36 Trafikolycka - Brunflo, Östersund
På LV726, Brunflo/Singsjön, inträffade en trafikolycka. En personbil hade voltat och föraren tog sig själv ur bilen. Ambulansen, Räddningstjänsten och polisen kom till platsen. Inga större personskador och föraren behövde inte åka med ambulansen. En bärgare inväntades och transporterade sedan bort bilen. 

17:02 Rattfylleri - Kyrkås, Östersund
En personbil stoppades av en polispatrull och föraren misstänktes för drograttfylleri. Föraren fick följa med till polisstationen för provtagning samt förhör och en polisanmälan upprättades.

18:27 Olaga hot - Ope, Östersund
Polisens regionledningscentral får in ett samtal om att två personer blivit hotade av en gärningsman med pistol. Gärningsmannen hade kört bil och vevat ner rutan och riktat pistolen och hotat målsägarna. Flertalet polisbilar åkte till platsen och gärningsmannen greps. En husrannsakan genomfördes och vapen togs i beslag. Polisanmälan upprättades gällande grovt olaga hot samt vapenbrott. 

19:38 Fjällräddning - Frostviken, Jämtland
Nära norska gränsen var några personer i en stuga över helgen. En av personerna lämnade på snöskoter först och de andra efteråt och när de andra kom ner var den första personen inte framme. Fjällräddning enligt LSO inleddes och flertalet fjällräddare skickades till platsen. Efter drygt en timme hittades personen oskadd och kunde återföras till de andra.  

21:00 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen