27 april 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Ulla Brehm samt Anna Göransson.

20.37 Trollhättan, personrån.
En ung person blir knivrånad av två okända killar i närheten av Resecentrum. En av rånarna kommer över anmälarens mobiltelefon genom att hota med en kniv och springer sedan från platsen. Ingen har kommit till fysisk skada. Polis tar upp en anmälan och ingen är gripen.

23.27 Göteborg, personrån.
En person blir frånryckt sina pengar av två män precis efter att de tagits ut från en bankomat på Kungsgatan. Rånarna springer sedan i riktning mot Brunnsparken och försvinner. Flera patruller hjälps åt att leta efter rånarna och vid Kopparmärra kan två personer gripas som stämmer in på det signalement som anmälaren har uppgivet. Man påträffar pengarna på dem som anmälaren har blivit av med. Rånarna kan även misstänkas för narkotikabrott, eget bruk. De transporteras in till polisstationen för vidare utredning samt för provtagning.

23.40 Trollhättan, stöld.
Inkommer larm om att flera personer stjäl utemöbler från en restaurang på Storgatan varför polis åker dit. Man kan stoppa bilen med släp som är på väg från platsen i närområdet. Två personer grips då man hittar stöldgods i släpet. Föraren av bilen kan även misstänkas för drograttfylleri samt grov olovlig körning då han saknar gällande körkort. Passageraren kan även han misstänkas för narkotikabrott, eget bruk. Visar sig även att släpet är stulet vilket får utredas på stationen.

00.22 Göteborg, klotter.
En person kan gripas efter att en väktare larmat polis om att en person står och klottrar i närheten av Artillerigatan i Gamlestaden. Mannen får följa med för vidare förhör på stationen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen