27 april 07:11, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:21 Rattfylleri, Jokkmokk: Polisen får samtal om en trafikolycka i centrala Jokkmokk där personbil kört på en annan och sedan avvikit från platsen. Den påkörda föraren behöver inte föras med ambulans till sjukvård.

Polisen kan med hjälp av registreringsnumret hitta bilen som avvikit. Föraren, en kvinna, misstänks vara berusad och får följa med för provtagning.

En anmälan gällande grovt rattfylleri samt obehörigt avvikande från trafikolycksplats upprättas.

03:32 Rattfylleri, Luleå: Polispatrull beordras till Mjölkudden där en personbil kört av vägen och sitter fast i snön. Föraren, en man i 25-årsåldern, finns kvar i bilen.

Mannen misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. På mannen påträffas misstänkt narkotika.

Då mannen är så påverkad att förhör inte kan genomföras omhändertas han enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Hans körkort och bilnycklarna omhändertas.

En anmälan gällande drograttfylleri samt narkotikabrott bruk och innehav upprättas.

Övrigt: Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen