27 april 07:37, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Polisen har under natten även hanterat ett antal ärenden kopplade till psykisk ohälsa.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:32 Rån, Umeå: En ung man blir misshandlad och avtvingad tillhörigheter på Haga i höjd med I20. Gärningsman/män söks av hundpatrull efter insats i området. Ingen är frihetsberövad i nuläget.

23:04 Försök till mord alt. dråp, Umeå: Samtal inkommer till polisen om en skadad man på Tomtebo. Mannen förs med ambulans till sjukvård. Ingen skottlossning har förekommit i samband med händelsen.

En person är gripen och kommer att förhöras under dagen. Därefter kommer jouråklagare att besluta ifall denne skall anhållas eller friges.

Utredning pågår och en teknisk undersökning av brottsplatsen genomförs. 

03:15 Brand, Umeå: Polispatrull beordras till en brand i en personbil på en parkering på Tomtebo. Räddningstjänst släcker branden. Två bilar intill värmeskadas. I nuläget misstänker polisen inget brott i samband med branden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen