28 april 14:11, Rattfylleri, Mjölby

Stoppad förare misstänks för flera brott.

11.05 Polisen larmades med anledning av att två personer befann sig i en bil på Vallsbergsvägen i Väderstad. Enligt samtal till polisen var minst en av personerna i bilen kraftigt påverkad. Polis beordrades ut.

11.08 Bilen, som var försedd med övningskörningsskylt sågs köra från platsen, först på gångväg och sedan ut mot E4. När polis fick visuell kontakt och ville stoppa bilen valde föraren att inte stanna på polismans tecken. Ett förföljande tog vid och färden, som gick på mindre vägar, tog slut när föraren körde av vägen och ut på ett kalhygge.

11.20 De båda som färdades i bilen togs omhand. Föraren sprayades med oc-spray och belades med handfängsel. Både föraren och passageraren togs med för provtagning och ytterligare utredningsåtgärder och en husrannsakan utfördes i bilen.

Bilens förare, en man i 25-årsåldern, är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott, dopingbrott, märkesförfalskning samt brott mot knivlagen.

Passageraren, en kvinna i 30-årsåldern, är i nuläget misstänkt för ringa narkotikabrott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen