29 april 07:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Elva personer har frihetsberövats på grund av narkotikapåverkan, fylleri eller psykisk ohälsa. Två ärenden som sticker ut från mängden:

05.14 Polisen kontaktades om att en främmande man hade anträffats i en bostad i Lambohov, Linköping. Mannen verkade förvirrad. Polis kom till platsen. Mannen kunde inte redogöra för varför han befann sig i bostaden. Han ska ha tagit sig in via en altandörr. Polisen körde hem mannen. Eventuellt blir det en anmälan om olaga intrång.

05.32 Polisen fick samtal om en stulen bil i Finspångs kommun. En person hade gått och startat bilen för att få upp värmen på den, och sedan gått in till bostaden igen en kort stund. När bilägaren kom ut igen efter några minuter var bilen borta. Polisen skickade ut flera patruller. Vid 06-tiden återkom bilägaren och berättade att bilen var hittad. Den hade stått övergiven på tomgång några hundra meter bort och ingen person fanns i närheten. Polisen upprättar en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen