29 april 15:33, Rån, Örebro

En ung kille har blivt utsatt för ett rån på Norr.

Det kommer in ett överfallslarm från en butik på Norr. Det visar sig att en ung kille i 15-årsåldern har blivit attackerad av tre jämnåriga killar. De har slagit och sparkat på målsäganden och har försökt förmå honom att ta ut pengar från en bankomat. Detta lyckades dock inte och de tog då hans mössa och försvann norrut på en moped.

Polisen får samtal om att man ser en moped med tre personer som körs i höjd med Kåvivägen och polisen åker dit och hittar aktuell moped. En person finns kvar vid mopeden och man får kontroll på honom. Strax därifrån får man kontroll på ytterligare två personer som har lämnat mopeden till fots.

Två personer, två killar i 15-årsåldern, blir gripna som misstänkta för rån. Den tredje personen, även han i 15-årsåldern, är överlämnad till socialtjänsten.

Efter förhör med de båda frihetsberövade killarna blev de överlämnade till sina föräldrar och är alltså inte fortsatt frihetsberövade.

Den utsatta killen blev körd till sjukhus för kontroll av en del skador som han ådrog sig i samband med rånet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen