30 april 06:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har under natten hanterat 68 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har omhändertagits på grund av berusning och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott. Ingen person har gripits misstänkt för brott.

01.59 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett vindsförråd på Storgatan, Motala. Tre personer hade setts lämna platsen springande. När polis kom till platsen var ingen misstänkt person kvar på platsen och det visade det sig att 12 förråd brutits upp. En brottsplatsundersökning gjordes på platsen och vissa beslag gjordes. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats men det är ännu oklart exakt vad som har stulits.

02.19 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en bil på Järnvägsgatan, Boxholm. En personbil, parkerad vid gamla tågstationen, hade börjat brinna. Bilen blev totalt förstörd av branden, det förelåg ingen spridningsrisk. Polis har varit på platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

03.08 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett garage på Vintergatan, Motala. Väktare hade upptäckt inbrottet, sett en person lämna platsen till fots och följt efter. Polis åkte till platsen och hundpatrull fick upp spår som slutade vid en tunnel under riksväg 50. Polispatrullen har gjort brottsplatsundersökning och en anmälan om stöld genom inbrott har skrivits. Det är i nuläget oklart vad som stulits från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen