Uppdaterad 30 april 20:23

30 april 19:13, Rån väpnat, Eslöv

Harlösa och E22, Gårdsstånga. Grovt rån samt trafikolycka.

Två gärningsmän hotar en man och en kvinna med ett pistolliknande föremål och tilltvingar sig en personbil utanför Harlösa. Gärningsmännen sätter sig i bilen och kör från platsen. Polis skickas till adressen.

Målsäganden och hans sällskap är fysiskt oskadda.

Cirka 30 minuter senare får en polispatrull syn på det tillgripna fordonet på E22 i norrgående riktning, mellan trafikplats Lunds Norra och trafikplats Gårdsstånga. Föraren i det tillgripna fordonet ökar i samma skede snabbt hastigheten och ökar avståndet till polispatrullen.

Aktuellt fordon kör av vägen i cirkulationsplatsen, trafikplats Gårdsstånga, och voltar ut på en cykelväg. Räddningstjänst och ambulanssjukvård tillkallas.

Föraren av fordonet, en man, är skadad och har fått första hjälpen av polispersonal. Räddningspersonal är på plats och mannen förs till sjukhus med ambulans.

Polisen söker efter ytterligare en gärningsman med hjälp av bland annat hund.

Händelsen utreds som grovt rån.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen