01 augusti 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens pressalesperon är Hans Lippens ( 07-16)

Under natten mellan fredag och lördag har det var en arbetsam natt för polisen men inga allvarliga brott har inträffat enligt vakthavande befälet i regionen.

Under natten har det inträffat 6 rattfylleri ärenden, 18 misshandelsfall av olika karaktärer, 3 personrån, 5 st är rapporterade för brott mot knivlagen och 30 personer är omhändertagna för fylleri Polisen har haft ca 340 händelser att arbeta med av varierade innehåll. Nedan följer ett mindre axplock av dom händelserna.

 

20200731

Kl 22:23              Mölndal, trafikolycka

Enligt uppgift från räddningstjänsten är det två personbilar som har kolliderat på Elof Lindälvs väg / Gamla Riksvägen i Lindome. Samtliga i respektive fordon ska var ute ur sina fordon.
När polispatrullen kommer till platsen och gör en kontroll av förarna är det en av dem som blåser positivt och misstänks för rattfylleri. En person, en kvinna får åka med ambulansen till sjukhus för kontroll.
Båda bilarna får bärgas från platsen och flera trafikskyltar har blivit skadade i samband med olyckan. En rapport skrivs rörande trafikolyckan.

 

200801

Kl 00:47              Munkedal, brand

Räddningstjänsten larmas till Brudåsvägen där en bil ska brinna och invid står andra fordon som också påverkas av branden. Anmälan skrivs rörande skadegörelse genom brand. Ingen är gripen.

 

Kl 01:11              Tjörn, brand

Räddningstjänsten larmas till Almön där en husvagn ska brinna. Branden släcks och anmälan skrivs rörande brand utan misstanke om brott. Troligen en gasoltub som läckt. Inga personskador finns inrapporterade.

 

Kl 02:08              Lerum, kontroll/person fordon

En polispatrull försöker stoppa en personbilsförare för kontroll på Ekhagsvägen i Lerum. Föraren vägrar att stanna och avviker från platsen. En kontroll görs på förarens hemadress och där anträffas fordonet. .

När föraren upptäcker att han är iakttagen av polispatrullen kör han rakt emot polisbilen och avviker därefter till fots från platsen. Inga polismän har blivit skadade i samband med kollisionen. Den misstänkta gärningspersonen grips sedan inte långt ifrån platsen. Föraren som är för 2004 misstänks för olovlig körning, försök till grov misshandel ( mot polismännen ) samt drograttfylleri . Bilen bärgas från platsen och föraren överlämnas därefter till vårdnadshavare. Det har inte varit något förföljande i samband med händelsen.

 

Kl 03:27              Lysekil, personrån
En person blir rånad i samband med ett bankomat uttag vid Rotvikstorg. Det är sex gärningspersoner som hotar målsägande med kniv och kommer över 1000 kr och springer därefter från platsen. Polispatrullen söker i närområdet och finner två män som stämmer in på signalementet  och de grips och misstänks för person rån. En av dem är i 30 års åldern och den andra är i 20 års åldern.  De övriga avviker och är inte gripna. Mä är inte fysiskt skadad.

 

Halland

Kl 04:29              Halmstad, inbrott

En anmälare ringer till polisen när han hör glaskross vid Getingeskolan i Getinge. Anmälaren ser en mörk BMW alt Audi och några personer bära saker ut från skolan och lägger det sedan i bilen. Olika adresser kontrolleras i närområdet utan resultat. Vid kontroll på skolan är det skolans musiksal som haft inbrott och det är oklart vad som är tillgripet. Troligen är det keybords alt datorer . Teknisk undersökning kommer att ske under dagen.  I skrivande stund är ingen gripen för gärningen.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.