01 augusti 07:59, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat 76 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.31 Polisen stoppade ett fordon för kontroll i området Norr, Eskilstuna. Vid kontrollen fattade polisen misstankar om att föraren, en man i 20-årsåldern, var påverkad och han togs med för provtagning. Mannen är misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Polisen har omhändertagit mannens körkort samt bilnycklar.

00.02 Polis larmades med anledning av ett rån mot en person i området Fröslunda, Eskilstuna. Enligt larmet skulle tre maskerade personer ha hotat och rånat en person på sina tillhörigheter och därefter lämnat platsen till fots. Flera polispatruller beordrades till platsen, bland annat hundpatrull. Ingen misstänkt person har ännu hittats. Polisen utreder händelsen som rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.