01 augusti 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat 117 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). 19 personer har omhändertagits på grund av berusning och fem personer medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

23.23 Polis larmades med anledning av en misshandel som inträffat vid resecentrum i Norrköping. En person, en man i 20-årsåldern, hade blivit jagad och misshandlad med slag av flera andra personer som sedan sprungit från platsen. När polis kom fram till adressen fanns inga misstänkta personer kvar. Målsäganden ska inte ha behövt föras till sjukhus i ambulans. Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

01.29 Polis larmades till Bergslagsvägen, Finspång, med anledning av en misshandel utomhus. Två personer, en man och en kvinna, hade blivit misshandlade med slag och sparkar av en annan kvinna. Den kvinnliga målsägande fördes till sjukhus i ambulans för kontroll och vård. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

02.15 En polispatrull meddelade att de gripit en person misstänkt för omfattande skadegörelse. Personen hade setts klottra på en byggnad på Hantverkargatan, Norrköping. Personen försökte springa från polisen men utan framgång. Den gripne, en man i 30-årsåldern, fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder.

05.03 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en lokal på Stationsgatan, Linköping. En person hade setts försöka bryta sig in med hjälp av ett verktyg. Polis åkte till platsen och en person påträffades. Personen, en man, bedömdes vara så berusad att han togs med till polisstationen för tillnyktring. Personen misstänks i nuläget för försök till stöld genom inbrott samt olaga intrång.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.