Sök på polisen.se
Uppdaterad 10 augusti 07:46

10 augusti 07:44, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

22.26 Polis larmades med anledning av ett försök till rån mot en pojke under 15 år i området Ekängen, Linköping. Enligt anmälan hade fyra personer försökt råna en pojke på sin el-scooter genom att hota honom med ett tillhygge. Polis larmades ut och sökte efter misstänkta personer med bland annat hundpatrull. Ingen misstänkt person har ännu gripits. Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot.

22.34 Polis larmades med anledning av att sju pojkar i tonåren blivit rånade utomhus i området Johannelund, Linköping. Enligt larmet hade fyra personer rånat personerna på sju mobiltelefoner och två mopeder. Vid rånet ska de sju pojkarna ha hotats. Ingen person har gripits. Polisen har upprättat en anmälan om rån mot sju personer.

00.17 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en byggnad i Kristberg, Motala. Branden var i en större ladugårdsbyggnad där inga djur befann sig. Byggnaden totalförstördes. Polisen var på platsen för att bistå räddningstjänsten i deras arbete. Patrullen har skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon  och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.