Sök på polisen.se

11 augusti 08:12, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 70-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkta för brott (se nedan). En person har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri.

21.53 Polis skulle stoppa ett fordon för kontroll i Skänninge, fordonet misstänktes vara stulet. Föraren valde att inte stanna och polisen följde efter. Klockan 21.54 stoppades bilen och fyra personer sprang från fordonet. Två av de flyende personerna, pojkar i 15-årsåldern, kunde gripas misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Gripandet hävdes senare men misstanken kvarstår. Vid ingripandet skadades en polis i handen och fördes till sjukhus för kontroll.

22.41 Polis och ambulans larmades med anledning av en misshandel utomhus på Repslagaregatan, Norrköping. En man hade blivit slagen i ansiktet av en annan man. Polis åkte till platsen och den skadade mannen togs omhand av ambulanspersonal. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget. En anmälan om misshandel har skrivits.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.