Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 augusti 16:35

16 augusti 22:56, Mord/dråp, försök, Linköping

Man skadad efter misstänkt skjutning. Polis söker vittne.

21:17 Polisen larmades till stadsdelen Berga i Linköping med anledning av att personer hade hört höga smällar som uppfattades som skott. Polisen beordrades omedelbart till platsen och en skadad person anträffades. Personen, som är en man, fördes till sjukhus för vård.

22:45 Polisen har börjat utreda vad det är som har hänt. Ärendet är rubricerat som mordförsök och en förundersökning är inledd. Polisen misstänker att den skadade mannen har blivit skjuten. Brottsplatsen är belägen utomhus och har spärrats av för teknisk undersökning. Kriminaltekniker har beordrats till platsen. Polisen har hållit förhör med flera personer som har befunnit sig i närheten. För polisen är mannens skadeläge inte känt mer än att han vårdas på sjukhus. Ingen person har ännu gripits. Med hänsyn till den pågående utredningen kan inga mer uppgifter lämnas i nuläget.

23:30 Polisen har inga nya uppgifter att lämna. Mannen vårdas på sjukhus och polisen har inga nya uppgifter om hans skadeläge. Polisen fortsätter att söka efter gärningspersonen men det finns fortfarande ingen misstänkt.

Polisen har pratat med flera vittnen men är angelägna om att få in fler tips kring händelsen.

00:08 Polisens presstalesperson avslutar nu sin tjänstgöring för kvällen. Det finns inga nya uppgifter att lämna. Händelsen kommer att uppdateras under måndag morgon.

UPPDATERING MÅNDAG:

06:30 Polisen har under natten fortsatt att jobba med ärendet. Det har kunnat hållas förhör med den skadade mannen som är i 25-årsåldern. Polisens krimilaltekniker har genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen och avspärrningarna har hävts. Det finns ingen gripen för mordförsöket.

15:34 Polisen önskar komma i kontakt med en cyklist som färdades på Söderleden i riktning mot Braskens bro omkring klockan 21:20 på söndagskvällen. Cyklisten hade på sig en neongrön/gul jacka, svarta cykelbyxor och en hjälm som eventuellt var grå/svart. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.