Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 augusti 16:45

18 augusti 13:23, Räddningsinsats, Vellinge

Falsterbo. Drunkningstillbud i simbassäng.

Ett drunkningstillbud inträffar i samband med simundervisning i en bassäng i anslutning till en skola på Bävervägen i Falsterbo. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skickas till platsen.

En pojke under femton år fördes till sjukhus med ambulans.

Pojken har avlidit som en följd av drunkningstillbudet. Anhöriga är underrättade.

Drunkningstillbudet inträffade under simundervisning, som är att anse som en arbetsplats, och händelsen utreds därför som en arbetsplatsolycka. Inom ramen för denna utredning undersöker Polisen om någon kan anses vållande till pojkens död. Det finns ingen konkret misstanke om brott och ingen person är delgiven misstanke om brott, det är Polisens uppgift och skyldighet att grundligt utreda händelseförloppet.

Uppdatering kl. 16.42: Tidigare publicerad uppgift om att drunkningstillbudet inträffade under simundervisning, ett initialt ingångsvärde när Polisens ledningscentral mottog ärendet, har visat sig vara felaktig.

Det som hänt är att en skolklass med lärare var på plats för att bada i bassängen, det bedrevs ingen simundervisning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.