Uppdaterad 03 augusti 12:00

02 augusti 03:27, Kontroll person/fordon, Botkyrka

En person har skottskadats i Norsborg.

Polis är på plats i Norsborg med anledning av att en person skottskadats. Det var klockan 03.27 som samtal om smällar och om en misstänkt skottskadad person inkom till Ledningscentralen.

Då polis anlände till platsen anträffades en skottskadad person i närheten av en bensinstation. Den skottskadade personen är förd med ambulans till sjukhus. Okänt skadeläge.

Polis arbetar med att samla in information. Brottsplatsen är avspärrad. Ingen är ännu gripen.

Uppdatering klockan 10:15

Den person som skottskadades har avlidit. Det är en ung flicka under 15 år och hennes vårdnadshavare är underrättade. Förundersökningen gäller nu mord.

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad och kriminaltekniker jobbar på plats. Sammanställning av de uppgifter som initialt framkommit görs och film från övervakningskameror säkras.

Ingen är frihetsberövad.

I nuläget kan inga ytterligare uppgifter lämnas då det kan försvåra den fortsatta utredningen som är i ett initialt skede. 

Den som har gjort iakttagelser eller har annan information om mordet uppmanas att höra av sig till polisen genom att ringa 114 14, ta kontakt med polis i området eller besöka en polisstation. 

Uppdatering den 3 augusti klockan 12.00
Polisen är intresserad av iakttagelser av en vit bil av kombimodell som rört sig i området där skottlossningen ägde rum. Även andra tips och iakttagelser är fortsatt av intresse. 

Ett intensivt arbete pågår, fortsatt informationsinhämtning och kartläggning samt samverkan med kommunen och andra aktörer för att komma framåt med mordutredningen. 

Polisen arbetar också trygghetsskapande i området under måndagen. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.