Uppdaterad 02 augusti 08:21

02 augusti 08:05, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 65-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Nio personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

22.20 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i container på Bäckgatan, Nässjö. Under kvällen brann det i containrar på fyra platser i Nässjö. Polisen har skrivit fyra anmälningar om skadegörelse genom brand. Polisen är intresserad av iakttagelser i samband med de olika bränderna. Den som har information att lämna ombeds ringa 114 14.

02.32 Polisen skulle stoppa en mc för kontroll vid Herkulesvägen, Jönköping. Föraren stannade inte och åkte från platsen. Tio minuter senare fick polisen syn på mc:n igen och föraren stoppades och kontrollerades. Föraren, en man i 20-årsåldern, greps på platsen misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. Motorcykeln har tagits i beslag och bärgats från platsen.

01.20 Polisen larmades med anledning av en misshandel i anslutning till en restaurang i Nässjö. En person hade blivit misshandlad av en kvinna med knuffar och sparkar. Polis åkte till platsen och kvinnan greps av polis misstänkt för misshandel. Hon har i ett första läge tagits med till polisstationen för tillnyktring.

03.30 Polisen larmades till en adress i Jönköping med anledning av att en kvinna berättat att hon utsatts för en våldtäkt utomhus. Ingen är initialt gripen och förundersökning är inledd om våldtäkt, och av hänsyn till brottsoffret kommer ytterligare uppgifter inte att lämnas.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.