02 augusti 08:08, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat 99 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan). Sju personer har omhändertagits på grund av berusning och fyra personer medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

02.57 Allmänhet påkallade polisens uppmärksamhet med anledning av att en kvinna blivit bestulen på sin väska i centrala Eskilstuna. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, hade blivit knuffad och i samband med det bestulen på sin väska innehållande bland annat kort och nycklar. Polisen har upprättat en anmälan om stöld.

05.21 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en restaurang i området Nävertorp, Katrineholm. Två personer hade setts bryta sig in i lokalerna. Polis åkte till platsen och en av gärningspersonerna kunde gripas på plats. Den gripne är en man i 20-årsåldern. Polisen har spärrat av brottsplatsen för en kriminalteknisk undersökning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.