Sök på polisen.se

20 augusti 06:48, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 45-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har omhändertagits på grund av berusning och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri/narkotikabrott.

01.37 Polisen skulle stoppa ett fordon för kontroll i området Slagsta, Eskilstuna. Föraren valde att inte stanna på polismans tecken utan körde från platsen, polis följde efter och klockan 01.38 stoppades bilisten. Vid kontroll visade det sig att förare, en man i 55-årsåldern, inte hade giltigt körkort och polispatrullen misstänkte även att föraren var påverkad. Mannen togs med för provtagning. Mannen misstänks i nuläget för olovlig körning, drograttfylleri samt för att inte ha stannat på polismans tecken.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon och hanterat berusade personer men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.