Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 augusti 09:50

20 augusti 10:18, Mord/dråp, Haparanda

Misstänkt mord, Haparanda

Uppdatering 200828 kl. 09:50

Efter obduktion och vittnesförhör så är den samlade bedömningen att det inte finns någon anledning att anta att den avlidne har utsatts för brott. Ärendet kommer hädanefter att hanteras som en drunkningsolycka.

Mediekontakt: Per Anders Heikkilä, chef vid grova brott i Norrbotten, tel. 070-347 83 91

Uppdatering 20200821 kl 10.40

Den avlidna personen är identifierad som en man i 60-års åldern med svenskt medborgarskap. Anhöriga är underrättade.

Obduktion kommer att ske i början av nästa vecka för att fastställa dödsorsak. Fram tills att dödsorsak är konstaterad kommer rubricering om misstänkt mordförsök att kvarstå då det råder oklara omständigheter kring dödsfallet. En teknisk undersökning är genomförd och polisen kommer att fortsatta med informationsinhämtning för klargörande av vad som hänt.

 

20200820 kl  10.18

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord i Haparanda. En person har hittats avliden i vattnet vid Viktoriatorget, Haparanda. Polisen kommer under dagen att genomföra teknisk undersökning av brottsplatsen samt hålla förhör. Kroppen kommer att skickas för obduktion vilket gör att resultat av den kommer att inväntas innan vi kan uttala oss om dödsorsak.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.