Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 augusti 22:36

20 augusti 22:35, Polisinsats/kommendering, Jönköping

En person gripen efter våldsbrott i Huskvarna.

18.16 samtal till polisen via SOS om att en person skulle ha blivit misshandlad utomhus i Huskvarna. Inringaren var mycket chockad och kunde inte ange exakta platsen för händelsen.

18.30 polis och räddningstjänst har kontakt med inringaren. Sjukvårdande insatser påbörjas mot en drabbad person som låg ner på marken. Den drabbade fördes till sjukhus med ambulans.

18.56 polisen har anträffat en misstänkt person som grips. Den platsen där den drabbade anträffades spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

Den drabbade personen har allvarliga skador.

19.15 polisen håller förhör med vittnen.

22.30 den personen som drabbades är en man i övre tonåren och han avled på sjukhuset av de skador han fick i samband med brottet. Anhöriga är underrättade.

Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Den gripne är en man i 20-årsåldern och han är fortfarande gripen. Polisen kommer att hålla förhör och föredra ärendet för jouråklagare som kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Förundersökningen kommer alltså att ledas av åklagare och frågor om förundersökningen får ställas till åklagarmyndigheten.

Med anledning av denna händelse kommer Fredrik Lindfors, chef för lokalpolisområde Södra Vätterbygden, att finnas tillgänglig för intervjuer från klockan 09 under fredagen. Vi återkommer med en uppdatering om hur du som journalist kommer i kontakt med honom.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.