Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 augusti 15:16

21 augusti 21:20, Övrigt, Torsby

Polisen varnar för skadeskjuten björn. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från farligt område och iaktta försiktighet.

Farligt område björn.JPG

Med anledning av att en björn skadeskjutits under jakt i norra Värmland tidigare idag går polisen ut med en varning gällande vissa terrängområden. Det rör sig om ett större terrängavsnitt öster om Höljes samhälle.

Området begränsas av Södra Havsjön i nordväst, norra änden av Örsjön i nordöst, Örsjöberget i sydost och Kvarnsjödammen i sydväst (se bifogad kartbild). 

Vi avråder å det bestämdaste att allmänheten rör sig inom dessa begränsningslinjer. I det farliga området går en vandringsled, den så kallade Nordvärmlandsleden. Denna bör inte beträdas överhuvudtaget till dess att den skadade björnen är omhändertagen.

Det är förenat med stor fara att stöta på det skadade djuret och vi vill därför INTE ha in turistande allmänhet eller nyfikna i området. Eftersöket har nu avbrutits för natten och kommer att återupptas i gryningen. Detta arbete genomförs av erfarna jägare och polis. Det är mycket viktigt att övriga som eventuellt finns i området omedelbart lämnar detta och att inga andra tar sig till platsen.

Uppdatering lördag 15.13

Eftersöket efter den skadade björnen har avbrutits för återhämtning av personal samt brist på spaningsuppslag. Nu inväntar jägarna indikationer från björnen som gör att eftersöket kan återupptas.

VIKTIGT! Området är fortfarande att betrakta som farligt för allmänheten och inga obehöriga ska vistas i terrängen. Detta gäller tills dess att annat meddelas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.