22 augusti 07:36, Sammanfattning natt, Hallands län

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson.

05.28 Stöld av moped, Bryngelshusgatam, Halmstad. Polis skickas till platsen efter samtal om två personer som skär upp ett lås till en moped. De får loss mopeden, och lämnar platsen med den gåendes, riktning mot centrum. Polis anträffar mopeden, och därefter två personer som stämmer väl med signalement på de misstänkta. En av dem, en man, delges misstanke gällande stöld av fortskaffningsmedel samt ringa narkotikabrott. Den andra, en ung kvinna, delges misstanke ringa narkotikabrott. Hon förs därefter hem till vårdnadshavare. Mopeden återlämnas till dess ägare.

04.31 Stöld/inbrott, Örjans vall. Polis skickas till Örjans Vall, efter att ett larm gått från platsen. Väktare först på plats kan se två krossade rutor och uppbrutna dörrar. Polis konstaterar ett fullbordat inbrott, och söker igenom lokalen. Någon misstänkt finns dock inte kvar på platsen. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas, okänt vad som tillgripits.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.