Uppdaterad 22 augusti 12:16

22 augusti 08:24, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköpings län.

08.04 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits, tre har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning med anledning av misstänkt drogpåverkan.

02.21 samtal till polisen via SOS om misshandel inomhus i Nässjö. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det visade sig att det fanns misstankar om att en man misstänks ha misshandlat en annan man. De båda har en relation med varandra. Den drabbade, man i 20-årsåldern hade inga svårare skador och behövde inte ambulans. Den misstänkte, man i övre tonåren, greps misstänkt för grov misshandel. Han är fortfarande gripen när detta skrivs.

Uppdatering; Klockan 10.13 blev den gripne mannen anhållen av jouråklagare, skäligen misstänkt för misshandel alt. grov misshandel.

03.40 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Rådhusgatan i Nässjö. Det visade sig vara fyra bilar som var helt övertända. Polisen påbörjade en utredning om grov skadegörelse eftersom det finns misstanke om att branden är anlagd. Polisen söker hjälp från allmänheten om någon har gjort iakttagelser från området omkring Rådhusgatan eller har kännedom om vem som kan var ansvarig för branden. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.