Sök på polisen.se

23 augusti 07:31, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.34 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, sju har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

01.00 samtal till polisen om bråk och misshandel på en buss vid Anders Ljungstedts gata i Linköping. Polisen åkte till platsen och när de kommit fram kallade de på ambulans. I samband med ett bråk som busschauffören försökte avbryta har han, en man i 60-årsåldern, blivit misshandlad med sparkar och slag. Han skadades och fördes till sjukhus med ambulans. En manlig passagerare i övre tonåren har också blivit misshandlad och uppsökte sjukvården för egen maskin. Polisen har påbörjat en utredning om våld mot tjänsteman (busschaufför) och en utredning om misshandel, (tonåringen).

03.31 i samband med en kontroll av en bilist på Åtvidabergsvägen i Linköping blev föraren misstänkt för drograttfylleri. Det var en kvinna i 25-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör. Hon blev även misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

05.57 man i 45-årsåldern ringde till polisen och anmälde att han blivit utsatt för ett rån omkring 04-tiden inne i Norrköping. Två okända personer kom fram till honom och tvingade honom att lämna över föremål såsom klocka, telefon, jacka, körkort, glasögon och skor. Efter rånet gick mannen hem barfota och tillkallade polisen. Händelsen ska ha inträffat på Drottninggatan vid 04-tiden och polisen är angelägen om att få kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser. Tipsa polisen på 114 14.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.