Sök på polisen.se
Uppdaterad 27 augusti 07:20

26 augusti 06:36, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.07 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 15-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02.00 i samband med en fordons- och förarkontroll på Krongatan i Eskilstuna uppstod misstanke om att en passagerare i bilen var drogpåverkad. Det var en man i 35-årsåldern som fick följa med polisen för provtagning och förhör.

02.56 polisen fick samtal om att någon skulle ha skjutit vid ett bostadshus i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Polisen var framme på platsen efter två minuter och påbörjade arbetet med att ta reda på vad som hänt. Polisen har hållit förhör med boende på platsen, spaningar har genomförts och platsen har undersökts av polisen.

Det finns tecken som tyder på att någon har skjutit på platsen och polisen har påbörjat en utredning om grovt vapenbrott och försök till mord. Det har inte kommit till polisens kännedom om att någon har skadats i samband med händelsen.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i stadsdelen Nyfors under natten. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering 07.20: Det finns ännu ingen misstänkt i utredningen.

Uppdatering 10.30: Under dagen finns biträdande lokalpolisområdeschef Jonatan Svanerö och kommunpolis Thomas Bergqvist tillgängliga för intervjuer. Vid intresse, gå via presstalespersoner eller försök nå dem på telefonnummer nedan.

Jonatan Svanerö, 0703-24 58 03 Thomas Bergqvist, 010-566 90 71.

Uppdatering torsdag (27 augusti): Nya talespersoner idag gällande händelsen i Nyfors.

Chef för lokalpolisområdet Eskilstuna Christer Sjöqvist 010-566 94 72
Kommunpolis Thomas Bergqvist 010-566 90 71

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.