Sök på polisen.se

27 augusti 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.40 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

04.05 polisen fick samtal om misstänkt inbrott på en adress i Tannefors, Linköping. Polisen åkte till platsen och spanade efter att en man skulle ha lämnat platsen gående. Polisen hittade tecken på att det skulle kunna ha varit inbrott i källaren till ett bostadshus och därför påbörjades en utredning om stöld genom inbrott.

En man som misstänks ha varit på brottsplatsen anträffades och han greps som misstänkt för stöld genom inbrott. En väska med misstänkt stöldgods som han bar på togs i beslag för att utreda om föremålen kan vara stulna. Mannen, som är i 60-årsåldern, greps som misstänkt för stöld genom inbrott och han var också efterlyst av Kriminalvården för att avtjäna påföljd som han dömts till tidigare. I samband med gripande anträffades också en elcykel som togs i beslag för att utreda om den kan vara stulen.

06.25 en bilist ringde till polisen om att han kört på en stolpe vid trafikplats Händelö i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning av vad som hänt. Det finns ingen misstanke om brott och ingen person skadades.

Det finns inga andra brott eller allvariga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.