Sök på polisen.se
Uppdaterad 28 augusti 12:58

27 augusti 20:40, Trafikolycka, personskada, Halmstad

På Oskarströmsvägen i närheten av Slättåkra har två bilar frontalkrockat.

Olyckan har inträffat i höjd med Mossarp och flera personer uppges vara skadade enligt SOS. Räddningstjänsten är på plats och ambulans samt polis är på väg. Vägen avstängd för trafik under räddningsarbetet.

21.20 Föraren av den ena bilen har blåst positivt och misstänks för rattfylleri. Tre personer uppges vara skadade varav två allvarligt. De kommer att föras till sjukhus i ambulans. Båda bilarna har tagits i beslag för teknisk undersökning.

21.35 Samtliga fem personer som var inblandade i olyckan körs till sjukhuset i Halmstad. Brottsrubriceringar i nuläget är grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri samt vållande till kroppsskada. Bärgning pågår.

00.25 En flicka f. -15 avliden efter trafikolyckan. En pojke f. -19 och en man f. -91 är lindrigt skadade, dessa färdades i samma bil. I det andra fordonet är två personer allvarligt skadade. En man f. -68 (mt som vållande) samt en kvinna i 60 års åldern. Ytterligare brottsrubricering är nu även vållande till annans död.

08.05 Ytterligare en person är bekräftat avliden. Det är en kvinna som fortfarande är oidentifierad men som troligen är i 60-årsåldern.  

12.50 Den man som igår greps har efter förhör och kontakt med åklagare släppts på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada. Den avlidna kvinnan är nu identifierad men alla anhöriga är inte underrättade då de bor i annat land.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.