Sök på polisen.se

28 augusti 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

23.35 Polisen larmades om ett slagsmål på Stora torget, Motala. Enligt initiala uppgifter skulle flera personer vara inblandade. Polis åkte till platsen och kunde lokalisera en man som var inblandad i bråket. Mannen, som är i 20-årsåldern, kastade föremål mot polispatrullen innan mannen infångades. Han är misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen samt narkotikabrott eget bruk. Mannen omhändertogs på grund av berusning.

00.06 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Torsten Fogelqvists gata i Norrköping med anledning av en bilbrand. Tre parkerade bilar brann. Polisen har skrivit anmälan om skadegörelse genom brand.

03.05 En väktare påträffade en man som hade blivit slagen och rånad av tre okända gärningspersoner. Detta inträffade på Björnkärrsgatan i Linköping. Mannen, som är i 20-årsåldern, hade blivit av med sin mobiltelefon och sin plånbok. Mannen fördes till sjukhus med ambulans för att kontrollera skadorna. Polisen har inga uppgifter om skadeläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.