Uppdaterad 29 augusti 07:32

28 augusti 23:08, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Fredagsnatten i Västerbotten

22:09 Kanalgatan, Skellefteå
Misshandel

En kvinna i 20 års åldern och en man i 20 års åldern grips för misshandel efter att tillfogat målsägande skada, målsägande har inte behövt uppsöka sjukvård. Polispatruller har hållit förhör med målsägande och vittnen.

01:22 Järnvägstorget, Umeå
Olovligt beträdande av spårområde

Ordningsvakter på Umeå centralstation ringer in om en man som går längs rälsen. Patrull skickas till platsen och ankommande tåg får vänta. Patrull lyckas lokalisera mannen denna promenad kostade honom 3000 kronor. Att beträda spårområde är förenat med livsfara

 

Uppdatering klockan 07:30 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

Sedan midnatt har två personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem överlämnades till närstående. 

02:04 Trafikolycka, Norsjö
Polisen larmas om en singelolycka i Bastuträsk, Norsjö. Enligt tidiga uppgifter ska bilföraren ha väjt för en älg då olyckan inträffade. Föraren förs till sjukvård, skadeläget är oklart.

02:29 Misshandel, Skellefteå
Polisen beordras till en restaurang i Skellefteå med anledning av att några personer på platsen uppges vara stökiga. Två män misstänks ha varit utåtagerande och hotfulla mot ordningsvakter. Männen grips misstänkta för försök till våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman. De ska förhöras när de har nyktrat till. 

02:42 Misshandel, Umeå
Polisen kontaktas gällande en misshandel på en fest. En man ska ha blivit misshandlad av flera personer. Polisen åker till platsen. En anmälan gällande misshandel upprättas. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.