Uppdaterad 29 augusti 08:17

29 augusti 03:15, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

22:12 Försvunnen person - Skuleberget, Kramfors
Sex personer hade hade gått vilse på Skuleberget. En man hade avvikit från sällskapet samt kort därefter även en kvinna. Hela sällskapet hittades sedan och fick hjälp ner från berget av Räddningstjänsten och polisen. En person hade ramlat och fick hjälp av ambulansen på plats, de övriga var oskadda. 

 

Uppdatering klockan 08:17 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

20:49 Bilträff, Örnsköldsvik
Från 21-tiden på fredagskvällen och fram till tidig lördagsmorgon har polisen kontrollerat en större bilträff vid Rondellplan i Örnsköldsvik. Bilträffen ska ha orsakat stor ordningsstörning. 

I samband med att polisen under natten ska omhänderta en person, en man, enligt LOB-lagen om omhändertagande av berusade personer, uppstår tumult på platsen.

Mannen gör kraftigt motstånd i samband med omhändertagandet och blir även utåtagerande mot poliserna. Ett flertal personer försöker samtidigt att hindra omhändertagandet och frita personen. De blir hotfulla och utåtagerande vilket leder till att polisen använder pepparsprej mot flertalet av personerna. Två poliser skadas. 

Totalt omhändertas fem till sex personer på bilträffen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Anmälan upprättas gällande våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman. Flertalet personer misstänks också ha gjort sig skyldiga till försök till främjande av flykt. 

01:03 Trafikolycka, Sundsvall
Polisen larmas om en trafikolycka i Stenstan. Två personbilar har kolliderat. Ambulansen kontrollerar en av personerna som klagar på nacksmärta. Oklart om denne behöver åka in till sjukhus. Polisen ska utreda trafikolyckan.

Övrigt: Sedan midnatt har ytterligare fyra personer i Västernorrland omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dessa misstänks för ringa narkotikabrott samt ofredande efter att han ska ha spottat på en ordningsvakt.

Ytterligare två personer i länet har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.