Sök på polisen.se

29 augusti 07:12, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00-07.

Sedan midnatt har polisen omhändertagit sju personer i Norrbotten enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Fyra av dessa överlämnades till vårdnadshavare eller närstående. En av personerna som har omhändertagits under natten misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:54 Drograttfylleri, Arvidsjaur.
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil med släp i centrala Arvidsjaur. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. Mannens körkort omhändertas och en anmälan gällande drograttfylleri upprättas. Det visar sig också att släpet som mannen drar är anmält stulet, omständigheterna kring det ska utredas.

04:32 Trafikolycka, Luleå
Polisen kontaktas angående en trafikolycka på Storheden, Luleå. En personbilist uppges sig ha blivit påkörd av en annan personbilist - som därefter ska ha lämnat platsen. Det finns inga uppgifter om att några personskador ska ha uppkommit. Polisen har varit på plats och hållit förhör samt upprättar en anmälan gällande smitning från trafikolycksplats. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.