Uppdaterad 02 september 12:22

31 augusti 00:58, Försvunnen person, Mora

Under kvällen och natten har polis och räddningstjänst sökt efter en person som har försvunnit på Siljan vid Gesunda.

En gummibåt anträffades vid bron över till Sollerön vid Gesunda. I båten fanns det bland annat en mobiltelefon och en räddningsinsats drogs igång där räddningstjänsten tillsammans med sjöräddningssällskapet påbörjade sökning efter någon som kan ha varit i den anträffade båten. Polishelikopter rekvirerades till platsen för att samverka vid efterforskning. En lång strandremsa söktes av med polishund. Sökandet avbröts strax efter midnatt och fortsatta efterforskningar kommer att genomföras när det ljusnar.

Kontakt med anhöriga som campar i närheten uppger att det är en man i 80-årsåldern som skall ha varit ute i gummibåten för att fiska.

UPPDATERING 2/9-20 KL 12:10 Den eftersökte mannen anträffad avliden i vattnet under bron mellan Gesunda och Sollerön. Han anträffades av dykare vid sjöpolisen och har identifierats. Anhöriga är underrättade.

Anmälan om dödsfall upprättas utan misstanke om brott.//Text Mats Öhman, Presstalesperson Polisregion bergslagen

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.