Sök på polisen.se

08 augusti 08:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat drygt 100 ärenden mellan kl 22 och 06. De ärenden som sticker ut:

00.32 Polis larmades om att två män hade blivit utsatta för misshandel och rånförsök i Ryd, Linköping. Cirka 4-5 unga män hade försökt råna dem på mobiltelefoner men misslyckats och sprungit från platsen. De hade fått med sig en nyckelknippa och ett par glasögon hade gått sönder i tumultet. Polis kom dit och spårade bland annat med hund. Nyckelknippan hittades i en buske. Några misstänkta fick polisen inte tag i. De drabbade är i 20- och 40-årsåldern. Polisen har inlett en förundersökning om försök till rån.

01.04 Det kom larm om en brinnande bil på Hovetorpsgatan i Linköping. Ett vittne hade sett ungdomar springa från platsen. Polisen fick inte tag i någon misstänkt. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

01.57 Ett vittne såg en berusad man som körde iväg med en bil i Mjölby. Mannen körde bland annat Folkungagatan mot Kungsvägen och han körde in i flera parkerade bilar innan han stannade. Polis kom dit och fick tag i mannen. Han blåste över gränsen för grovt rattfylleri och togs med för tillnyktring. Han är dessutom misstänkt för smitning från trafikolycka efter att ha kört på flera bilar utan att stanna för att kontrollera hur det gick. Mannen är i 70-årsåldern.

Polisen har utöver detta hanterat larm om bråk, skadegörelse och berusade personer. Patrullerna har haft mycket att göra.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.