Sök på polisen.se

08 augusti 11:05, Trafikbrott, Gislaved

Berusad bilist stoppad efter förföljande.

09.54 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade ett förföljande. Patrullen skulle stoppa en bil på en mindre väg utanför Gislaved, men föraren valde att försöka köra ifrån polisen. Flera polispatruller larmades ut för att delta i insatsen.

Färden gick en kort tid på riksväg 26 men mest på mindre vägar. Vid något tillfälle var man uppe i cirka 170 km/h.

10.08 Polispatrullen som larmat meddelade att de hade fått stopp på bilisten, i Arnåsholm, mellan Gislaved och Burseryd, på länsväg 581. Föraren, en man i 45-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för att kontrollera nykterhet. Mannen blev misstänkt för rattfylleri och diverse trafikbrott.

Han är dömd tidigare för att upprepade gånger ha kört bil utan körkort, samt för att ha kört bil under berusning, så polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att förhindra fortsatt brottslighet. Mannen togs med för ytterligare provtagning gällande berusningsgraden. En kvinna fanns också i bilen, hon är inte misstänkt för brott i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.