Uppdaterad 08 augusti 16:53

08 augusti 14:48, Trafikbrott, Stockholm

Ambulans har varit på plats vid Mälarhöjdsbadet. Det visade sig vara näst intill omöjligt för dem att ta sig ner p.g.a. felparkerade bilar.

Turligt nog gällde detta inte ett larm, utan de var där för att kontrollera framkomligheten om något larm skulle komma. Det visade sig ta 25 minuter att ta sig ner från vägen till badplatsen.

Polis har varit på plats och utfärdat ett 20-tal parkeringsböter och även haft skarpa samtal med ett antal felparkerare.

Detta är inte specifikt för Mälarhöjdsbadet utan enligt andra inringare till polisen från bl.a. Solviksbadet, Maltesholmsbadet, Skavlöten och i Vaxholm ser det likadant ut där.

Badgäster väljer att ställa sina bilar längs utryckningsvägar och försvårar och försenar med detta eventuella räddningsinsatser där minuter kan vara livsavgörande. 

Korrigering/uppdatering klockan 16:50

Patrullerna har tillsammans med kommunens parkeringsvakter utfärdat 70 parkeringböter kring Mälarhöjdsbadet.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.