Sök på polisen.se

09 augusti 08:17, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 110 ärenden mellan kl 22 och 06. Flera personer har gripits, se notis nedan.

02.09 Polisen fick flera samtal om höga smällar, eventuellt skottlossning, i Navestad, Norrköping. Polisen skickade flera patruller till platsen. Det fanns ingen skadad person på platsen. Polisen hittade flera tomhylsor och kulhål i fastighetens vägg. Det handlade om flera portuppgångar, inga lägenheter ska ha träffats. Polisen höll förhör med vittnen och inledde en förundersökning om grovt vapenbrott. Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt.

03.47 Ett vittne hade sett en bilist som i hög hastighet körde av vägen. Det var på E22 i Norrköping vid avfarten mot Lidaleden. Därefter hade flera personer sprungit från bilen. Polisen fick tag i och kontrollerade tre män i 25-årsåldern, men det gick inte att säkerställa vem som hade kört. En av dem blev omhändertagen för tillnyktring. Han blev också misstänkt för ringa narkotikabrott (innehav samt bruk), och brott mot knivlagen då han hade ett knogjärn.

04.42 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en bilist i Ljura, Norrköping, och en kontroll i bilen visade att det fanns en hel del datorer där som polisen misstänkte var stulna. Där fanns även brytverktyg. Tre män och en kvinna fanns på platsen, samtliga greps, misstänkta för stöld. Kvinnan är i 35-årsåldern, männen är i 20-, 30- och 35-årsåldern.

Utöver detta har polisen hanterat en hel del larm om bråk och berusade personer, skadegörelse, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.