Uppdaterad 01 december 20:06

01 december 16:57, Trafikolycka, Jönköping

Minibuss och lastbil i kollision på E4:an.

15:56 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an i höjd med Torsvik, Jönköping, efter larm om en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en lastbil och en minibuss vara inblandade i olyckan. 

15:58 Polispatrull på plats.

18:24 Det visade sig att det var tre fordon inblandade i olyckan. En lastbilschaufför fick problem med sin lastbil på E4:an och stannade till. Minibussen som låg bakom fick då bromsa in och kunde inte byta fil på grund av mycket trafik i omkörningsfilen. Bakom minibussen fanns en till lastbil som inte lyckades stanna helt och körde på minibussen bakifrån. Ingen person ska ha skadats i samband med olyckan. Polispatrull kommer skriva en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Chauffören av den första lastbilen, en man i 35-årsåldern, fick dock en böteslapp för att ha försökt backa på motorvägen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.