För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

Uppdaterad 18 december 15:28

16 december 17:53, Mord/dråp, försök, Västerås

Man knivhuggen i Västerås.

I anslutning till Vasaparken i Västerås blir en man i 20-årsåldern knivhuggen.

Mannen, som har fått ta emot flera knivhugg, är förd med ambulans till sjukhus där han har kunnat höras av polisen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord, alternativt grov misshandel, och en sökinsats pågår efter den misstänkta gärningsmannen som polisen misstänker har någon form av koppling till den knivhuggna mannen.

Uppdatering 17 december 08:19

Polisen arbetar fortsatt intensivt med gårdagens mordförsök och följer bland annat upp de spår som säkrades på brottsplatsen. Ingen person har gripits. 

Mannen som mottog flera knivhugg var vaken och talbar när han vårdades på sjukhus. Han har förhörts men behöver förhöras ytterligare inom kort. 

Brottsplatsen är inte längre avspärrad. 

I nuläget behöver polisen skapa sig en bättre bild av händelsen, därför lämnas ingen ytterligare information ut. 

Uppdatering 18 december 15:28

Två personer greps under en insats i Uppsala under fredagseftermiddagen. En av personerna är misstänkt för försök till mord. Den andra är misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Förundersökningen leds av åklagarkammaren i Västmanland.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.