För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

18 december 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

22.28 Ljungskile, grovt rån
En man maskerad med en svart luva har kommit in på Shell och hotat personalen med en pistol. Han har tilltvingat sig dagskassan och därefter lämnat butiken springande. Polisen har sökt i området med bl a hund men ingen har ännu gripits. Inga personskador.

01.22 Skara, rattfylleri
På Mariebergsgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri samt grov olovlig körning.

02.52 Stenungsund, vårdslöshet i trafik m.m.
På E6 vid Stora Höga försöker en polispatrull att stoppa en bilist. Föraren av fordonet vägrar dock att stanna och försöker köra ifrån polisen. Ett förföljande inleds och färden går på småvägar in mot Svartedalen där det efter en stund blir ett stopp. En eller två personer hinner lämna bilen men två män i 20-årsåldern kan säkras på platsen. De grips då de saknar hemvist i landet. De andra har ej lokaliserats trots att polisen sökt med hund. Brottsrubriceringar i nuläget är vårdslöshet i trafik samt ej stannat på polismans tecken.

03.52 Borås, försök till mord
På Värmlandsgatan har en man i 35-årsåldern fallit ut från en lägenhet på tredje våningen och skadat sig allvarligt. Han är körd i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset och skadeläget ska vara allvarligt men stabilt. Det är i nuläget oklart vad som hänt så polisen har inlett en förundersökning om försök till mord för att kunna spärra av och knacka dörr i området. En teknisk undersökning kommer att inledas under morgonen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.