18 december 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 50 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:40 Polisen larmades till ett bilföretag på Gesällgatan i Linköping med anledning av ett inbrottsförsök. Flera personer hade försökt att stjäla fälgar från en bil, och sedan ska dessa personer ha lämnat platsen i en bil. Flera polispatruller involverades i ärendet. Senare stoppades och kontrollerades en bil som stämde överens med beskrivningen av bilen som kopplades ihop med inbrottsförsöket. I bilen satt fem män och samtliga greps misstänkta för försök till stöld. Senare under natten anhölls männen, ärendet är åklagarlett.

00:52 Polisen larmades till Drottninggatan i Norrköping med anledning av ett inbrottslarm. En personbil hade forcerat portar till Linden Köpcentrum och sedan kört in genom en klockbutiks entré. Gärningspersonerna har stulit gods från butiken och sedan lämnat platsen, exakt vad som har stulits är i nuläget oklart. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet. Händelsen rubriceras som grov stöld. Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i närheten av Linden Köpcentrum. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär om du har uppgifter som kan föra utredningen framåt.

05:01 Polisen larmades till Ekholmen, Linköping, då inringaren sett tre personer som försökte att stjäla däck från en bil. Flera polispatruller involverades i ärendet men ingen misstänkt gärningsperson hittades. Händelsen rubriceras som försök till stöld. En brottsplatsundersökning genomfördes.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.