18 december 06:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 41 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Det ärende som sticker ut är:

23:08 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Segelmakargatan i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri och ringa narkotikabrott för eget bruk mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.