18 december 12:30, Våldtäkt, försök, Upplands väsby

Sent på torsdagen utsatte en man en kvinna för ett våldtäktsförsök i Vilundaparken. En förbipasserande grep in och mannen är gripen.

Vid klockan 23.17 på torsdagskvällen den 17 december kontaktade en person polisen och berättade att en man utsatt en kvinna för ett våldtäktsförsök i  Vilundaparken, Upplands Väsby. Försöket ska ha skett cirka en halvtimme tidigare - vid cirka 22.45-22.50.

En förbipasserande man har då hört kvinnoskrik från skogen och sprungit mot platsen. När den misstänkte ser vittnet/den förbipasserande mannen försöker han springa ifrån platsen. Men efter en längre språngmarsch hinner vittnet ikapp den misstänkte och gör ett så kallat envarsgripande.

Polis kallades sedan till platsen och mannen kunde gripas och sitter nu frihetsberövad. En förundersökning om försök till våldtäkt är inledd.

– Det är ett väldigt rättrådigt ingripande från en handlingskraftig och modig kommunmedborgare säger Daniel Wilhelmsson, kommunpolis Upplands Väsby.

Polisen söker nu fler personer som gjort iakttagelser som rör den här händelsen och hänvisar till telefon 114 14 alternativt till tipsformuläret på polisen.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.