För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

Uppdaterad 19 december 09:27

19 december 02:22, Våld/hot mot tjänsteman, Sala

En polispatrull i Sala har skjutit verkanseld mot en misstänkt gärningsman i Sala.

Mannen i 25-årsåldern är förd till sjukhus. En förundersökning är inledd på grovt olaga hot mot tjänsteman. En insats pågår på platsen och ärendet kommenteras inte ytterligare under natten.

Uppdaterad 09:28

Polis larmas till centrala Sala med anledning av att en person ringt till polisen och uppgett att hen blivit hotad. I samband med ingripandet på plats har polis skjutit verkanseld mot en misstänkt gärningsperson. Personen förs med ambulans till sjukhus. Han konstateras sedan avliden av läkare. Anhöriga är underrättade.

En förundersökning gällande grovt hot mot tjänsteman och grovt olaga hot är inledd.

Händelsen är anmäld till särskilda utredningar (SU) enligt rutin. Detta ska ske då en polis avlossar sitt tjänstevapen och en person skadas. Den utredningen leds av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.